Zakres Szkolenia
Miejsce ul. Orzechowa 61, Wrocław – Zakład Herbologii IUNG PIB
Data 6 marca 2018
Czas 8:30 – 13:30
Zakres Szkolenia
- Zrównoważony rozwój produkcji roślinnej oraz ochrona i kształtowanie środowiska rolniczego Prof. dr hab. Mariusz Kucharski – Zakład Herbologii i Technik Uprawy Roli
- Badanie gleb i wód gwarancją wysokich plonów i rentowności upraw
Mgr inż. Piotr Matusiak – Okręgowa Stacja Chemiczno-Rolnicza we Wrocławiu - Probiotechnologia metodą poprawy życia biologicznego gleb (próchnica – silnik gleby)
Mgr inż. Sławomir Gacka – Prezes Zarządu Probiotics Polska Sp. z o.o. - Hodowla bydła mlecznego z wykorzystaniem pożytecznych mikroorganizmów na przykładzie Fermy Krów Mlecznych DZIAŁPOL sp. z o.o.
Dr inż. Ryszard Stanek – Kujawskie Centrum Mikroorganizmów - Probiotechnologia jako skuteczne rozwiązanie w uprawie, hodowli, ochronie środowiska i redukcji odpadów i odorów
Mgr inż. Michał Morelowski – Dyrektor Probiolife sp. z o.o. - Produkcja bezpiecznej żywności dla konsumenta – wybrane aspekty prawne
Prof. dr hab. Marian Kuczaj – Instytut Hodowli Zwierząt UP we Wrocławiu
Organizatorzy:
– Instytut Hodowli Zwierząt UP we Wrocławiu IUNG PIB
– Zakład Herbologii i Technik Uprawy Roli we Wrocławiu
– Probiolife – Dolnośląskie Centrum Mikroorganizmów