SYMPOZJUM WARSZTATOWE – OD POLA DO STOŁU. Spełnienie standardów w zakresie ochrony środowiska, zwierząt i konsumenta.

Zakres Szkolenia

Miejsce ul. Orzechowa 61, Wrocław – Zakład Herbologii IUNG PIB
Data 6 marca 2018
Czas 8:30 – 13:30


Zakres Szkolenia

  1. Zrównoważony rozwój produkcji roślinnej oraz ochrona i kształtowanie środowiska rolniczego Prof. dr hab. Mariusz Kucharski – Zakład Herbologii i Technik Uprawy Roli
  2. Badanie gleb i wód gwarancją wysokich plonów i rentowności upraw
    Mgr inż. Piotr Matusiak – Okręgowa Stacja Chemiczno-Rolnicza we Wrocławiu
  3. Probiotechnologia metodą poprawy życia biologicznego gleb (próchnica – silnik gleby)
    Mgr inż. Sławomir Gacka – Prezes Zarządu Probiotics Polska Sp. z o.o.
  4. Hodowla bydła mlecznego z wykorzystaniem pożytecznych mikroorganizmów na przykładzie Fermy Krów Mlecznych DZIAŁPOL sp. z o.o.
    Dr inż. Ryszard Stanek – Kujawskie Centrum Mikroorganizmów
  5. Probiotechnologia jako skuteczne rozwiązanie w uprawie, hodowli, ochronie środowiska i redukcji odpadów i odorów
    Mgr inż. Michał Morelowski – Dyrektor Probiolife sp. z o.o.
  6. Produkcja bezpiecznej żywności dla konsumenta – wybrane aspekty prawne
    Prof. dr hab. Marian Kuczaj – Instytut Hodowli Zwierząt UP we Wrocławiu

Organizatorzy:

– Instytut Hodowli Zwierząt UP we Wrocławiu IUNG PIB
– Zakład Herbologii i Technik Uprawy Roli we Wrocławiu
– Probiolife – Dolnośląskie Centrum Mikroorganizmów



0

TOP

X